This article was written on 26 Jul 2013, and is filled under Recomandam.

, , , , , , ,

Ziua Educatiei Nonformale

In octombrie nonformalul iese pentru a treia oara in strada!
Sau vine in scoala, in firma sau la muzeu … sau in oricare alt loc pe care ti-l imaginezi educativ!

Educatie NonFormala
11 – 12 octombrie 2013, doua zile ca oricare altele sau…

O ZI CAT DOUA in care va propunem sa promovam impreuna educatia nonformala! La…

ZIUA EDUCATIEI NONFORMALE!

De ce? Pentru ca vrem sa facem cunostinta publicului larg cu educatia nonformala
Unde? In orice comunitate din intreaga tara
Cand? 11 si 12 octombrie 2013 (si noaptea dintre)
Cine? Oricine este interesat sa promoveze activ educatia nonformala. Chiar si tu!
Cum? Prin activitati si metode de educatie nonformala organizate in aceste doua zile (si o noapte) in diverse locatii si contexte

Haideti sa vedem cum se mobilizeaza nonformalii ! Sa aratam ca se poate mai bine! Prin implicare, voluntariat, efort comun si dedicatie! Pentru ca nonformalul merita sa fie si in comunitatea ta !

Ce se va intampla?

Ideea este foarte simpla: vrem sa invitam toate organizatiile/institutiile si toti oamenii, care cred in beneficiile invatarii nonformale si care practica activitati si metode in context nonformal, sa realizeze in aceasta zi evenimente vizibile in comunitatile din intreaga tara sub umbrela mare a evenimentului Ziua Educatiei Nonformale.

Se poate realiza o varietate larga de activitati, de la activitati mici, punctuale in diferite spatii, la evenimente stradale, mai mari, cu activitati care mai de care mai diverse. Doar imaginatia este limita si faptul ca trebuie sa fie activitati de educatie nonformala.

Ateliere de origami si quilling, piese de teatru forum, proiectii de filme, mini training-uri, expozitii de fotografie, cafenele publice, dezbateri, evenimente de promovarea a educatiei nonformale, vanatori de comori, city quest-uri…
… sunt doar cateva din multele exemple de activitati care ar putea sa fie realizate in cea mai nonformala zi a anului!

Interesat sa duci ZENul la tine in comunitate?

Atunci te rugam frumos sa introduci evenimentul/activitatea pe care doresti sa o desfasori pentru ZEN incalendarul de evenimente disponbil la www.nonformalii.ro/evenimente (click pe butonul de “Propune” – nu uita la sectiunea “Evenimente umbrela” sa alegi “Ziua Educatiei Nonformale 2013″). Pentru a putea adauga un eveniment trebuie fiti inregistrat pe site pentru a avea cont (clik pe butonul “Inregistrare” si urmariti pasii descrisi)

Informatii suplimentare: http://www.tinact.ro/ziua-educatiei-nonformale-zen

Sursa http://www.nonformalii.ro