This article was written on 08 May 2012, and is filled under Conferinta.

, ,

Conferința internaționale a studenților “Redefinirea Naţiunii. Etnicitate şi Naţionalism în Societăţile Comuniste şi Postcomuniste”, organizată de Facultatea de Științe Politice a Universității din București este programată anul acesta în perioada 18-19 mai. Această conferinţă reprezintă o invitaţie la o reflecţie despre natura schimbătoare a naţionalismului în societăţile comuniste şi postcomuniste.
In decursul celor două zile vor fi abordate subiecte despre: comunism si construcţia naţiunii, naţionalism şi tranziţie către democraţie, politici de memorie şi politici de reconciliere, națiune și etnie în viața de zi cu zi, migraţie şi diaspora, identitate regională şi frontalieră, rasism, xenofobie, drepturile omului şi ale minorităților şi pluralism politic.
Conferința a devenit o tradiție a instituției noastre, acest an marcând cea de-a patra ediție. In acest an, conferinţa va găzdui 32 de studenți internaționali, din diferite domenii de studiu, din țări francofone si anglofone.
Partenerii organizatori ai acestei conferinţe sunt : Universitatea Paris 1 – Panthéon Sorbonne, Université Libre de Bruxelles (CEVIPOL), Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Agenţia Universitară a Francofoniei, Bucureşti ; Delegaţia Wallonie – Bruxelles International, Bucureşti ; Policy Center for Roma and Minorities, Bucureşti ; Europe Direct CENTRAS, Bucureşti şi Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Politice – Universitatea Bucureşti.
Site-ul conferinței poate fi accesat aici: http://fspubconference2012.wordpress.com/