This article was written on 22 Jul 2013, and is filled under Recomandam.

, , , ,

Laboratorul de educatie nonformala

thumbffAgentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii  Profesionale (ANPCDEFP), prin programul Tineret in Actiune, impreuna cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), prin programul Fondul ONG în Romania, parte a granturilor Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014 organizeaza in perioada 1 – 8 septembrie 2013, la Gura Portitei, Tulcea, cea de-a cincea editie a Laboratorului de educatie  nonformala.

Scopul acestui eveniment este de a promova învatarea nonformală drept componenta esentiala a educatiei pe întreg parcursul vietii si de a aduce in atentie metode de învatare folosite in contextul educatiei nonformale, care pot contribui la cresterea calitatii proiectelor si activitatilor de tineret sau pentru drepturile omului în general si combaterea discursului instigator la ura (hate speech) in special.

Evenimentul se adresează persoanelor implicate activ în proiecte şi activităţi de tineret şi  drepturile omului, cu experienţă în educaţie în general şi învăţare nonformală în special,  motivate să experimenteze noi metode de învăţare, dispuse să promoveze metodele în comunităţile lor, să lucreze în reţea şi să se implice în evenimentele de educaţie nonformală  propuse de organizatori.

Metodele de învăţare nonformală pe care participanţii le vor putea experimenta în Laborator sunt: abordarea critică a normei, animaţie socio-educativă, arta povestirii – storytelling, biblioteca vie, dans contemporan, Delivering Life, Design Thinking, debate, expoziţie vie, facilitare grafică, jonglerie, percuţie – drumming, photovoice, scriere creativă, teatru de  improvizaţie, teatru de umbre, teatru forum şi imagine, teatru labirint, transcend şi  viewpoints

Înscrierea participanţilor se face online, până pe data de 4 august 2013, prin completarea  formularului disponibil. Vor fi selectaţi 35 de participanţi pentru care se vor acoperi costurile de cazare şi masă. Acest număr va fi suplimentat cu 10 pentru candidaţii dispuşi să îşi asigure  aceste costuri din alte surse.

Apelul de înscriere este disponibil aici: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/973
Detalii despre metode: http://www.nonformalii.ro/evenimente/laboratorul-de-educatienonformala-2013

Persoane de contact:
Andrei Popescu – coordonator Tineret în Acţiune, ANPCDEFP