This article was written on 14 Jan 2012, and is filled under Online.

, , , , ,

Istoriacomunismului.ro – despre comunism într-un proiect multimedia

Pentru că 38% dintre adolescenții români cred că perioada comunistă a fost mai bună decât cea contemporană, la 22 de ani de la Revoluție oferim generației celor născuți după 1989 un instrument de învățare care îi va ajuta să recupereze lipsa de informație și experiență: www.istoriacomunismului.ro.

De la producția la hectar, caloriferele mereu reci, fructele de plastic și sticla de PepsiCola până la sistemul de penitenciare, munca la Canal, cărțile interzise și obsesia Securității, www.istoriacomunismului.ro îți propune o experiență de film a momentelor și personajelor definitorii ale comunismului din România.

Absurdul regimului comunist, cruzimea lui față de propriul popor și cinismul ireal al propagandei sunt transpuse în experiențe digitale care îți dau ocazia să te gândești la viața mecanică și lipsită de alegeri a unui cetățean obișnuit în comunism – asemeni unui joc de computer pe care ești obligat să îl cumperi, din care nu poți da sign-out și în care nu poți câștiga.

www.istoriacomunismului.ro este un proiect comun al Fundației Soros România, Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și Senior Interactive, cu sprijinul Konrad Adenauer Stiftung și Saga Film.