Despre noi

Asociatia Alternativ exista oficial din 2007, insa pana la constituire, cu convingere, pricepere si placere am incercat dezvoltarea unei tinere comunitatii culturale cu ajutorul internetului. Din 2004, incurajam alternativa in cultura, lucrand la platforma online Alternativ.ro.

Alternativ s-a nascut in noiembrie 2004. Proiectul cultural initiat de Valentin Panduru, a fost botezat astfel de Lucian Boariu (senior copywriter).

Intr-o perioada in care arta si initiativele culturale tinere ramaneau cumva in underground, noi am incurajat teatrul sa iasa de pe scena clasica, prafuita, pe care si-a cunoscut consacrarea si sa se “intample”.. in orice spatiu. Am constatat ca e nevoie doar de putina incurajare ca lucruri frumoase sa se intample si am fost multumiti sa facem parte dintr-o miscare tanara care se incapatana sa vorbeasca despre cultura, nu intr-o rubrica mica de ziar, ci oferind spatii intinse pe internet.  Despre proiectele Asociatiei Alternativ s-a vorbit si in presa, in Evenimentul Zilei sau in Compact.

Astazi, Alternativ.ro adaugat ca partener pe afisul unui eveniment poate reprezenta garantia unui eveniment ce nu trebuie ratat.

Din 2006 am dat sunet alternativei dezvoltand un post de radio online dedicat acestei comunitati. Am adus concertele din cluburi in direct la radio, am colaborat cu reviste de cultura (de ex: Suplimentul de Cultura) pentru a face radio si tot prin radio am adus problemele de mediu ale Romaniei, realizand programe in direct cu invitati, chiar de la Rosia Montana. Sunt doar cateva exemple din cei peste doi ani de radio fara intrerupere. O experienta care nu s-ar fi intamplat fara donatiile celor care ne citeau si ascultau, dar si fara implicarea membrilor si voluntarilor Asociatiei Alternativ. (secventa articol Campaign)

Radio Alternativ s-a lansat oficial pe 1 iunie 2006, fiind considerat primul post de radio romanesc, exclusiv online, dedicat tinerii comunitati culturale din Romania. (secventa articol Gandul)

Munca si convingerea cu care am muncit la aceste proiecte dar si lipsa implicarii altor voluntari au pus in asteptare alte viitoare planuri ale Asociatiei Alternativ. Speram ca in viitor prin parteneriate cu alte asociatii dar si prin accesarea unor linii de finantare sa putem dezvolta proiecte noi, iar prin dorinta si implicarea unor voluntari sa pastram active proiectele dezvoltate sub numele Alternativ. (secventa articol Saptamana Financiara, 2007)

Asociatia Alternativ s-a infiintat in iulie 2007 fiind primul ONG cu post de radio online. Asociatia a aparut la initiativa a patru membri fondatori: Valentin Panduru (in 2007 studio manager la BBC Romania), Mirela Scaunasu (sef birou BBC Romania), Lucian Stefanescu (redactor Europa Libera) si Ana Maria Panduru.

Multumim tuturor celor care ne-au incurajat sau ne-au ajutat prin redirectionarea celor 2% catre Asociatia Alternativ. Multumim celor care s-au implicat in proiectele noastre si care au sustinut proiectele noastre prin care am incercat dezvoltarea unei alternative mai mult sau mai putin culturala. Lupta continua!

Valentin Panduru (Asociatia Alternativ)