This article was written on 08 Jul 2013, and is filled under Info.

, , , ,

Brigada de Voluntari sarbatoreste cinci ani de voluntariat

Brigada de Voluntari, cea mai mare organizație non-guvernamentală în domeniul organizării de evenimente din România, aniversează, o dată cu ediția a șaptea B`estfest, cinci ani de activitate. Cu o vastă experiență în organizarea de evenimente, în țară sau în străinătate, outdoor și indoor, BdV a devenit cea mai cooptată organizație de voluntari din România și nu numai.

Asociație înființată în 2008, la inițiativa lui Ionuț Tunaru, Brigada de Voluntari este, astăzi, organizația cu cel mai mare număr de voluntari activi din România. Povestea BdV a început la a doua ediție B`estfest, alături de nume sonore precum Nelly Furtado, Judas Priest sau Cypress Hill și a fost reprezentată de o echipă de 339 de voluntari.

Brigada de Voluntari

Din 2008 și până în prezent, Brigada de Voluntari a fost implicată în organizarea a peste 200 de evenimente din diverse domenii și a contribuit la dezvoltarea personală și profesională a peste 3.000 de voluntari. Drintre evenimentele unde asociația a fost prezentă se numără: festivalurile de muzică B`estfest, SummerWell, Sziget, Spirit of Burgas, concertele Bon Jovi, Red Hot Chilli Peppers, Depeche Mode, Bucharest International Marathon, conferințele TedxBucharest, Internet and Mobile World și multe altele.

”De cinci ani, Brigada de Voluntari oferă sprijin în tot ce implică organizarea unui eveniment: de la acreditări și acces pentru public până la zona de producție și backstage. Ne place să ne implicăm în evenimente din domeniul divertismentului, cultural sau sportiv și să sprijinim cauzele sociale. De-a lungul timpului, am reușit să formăm o echipă de voluntari implicați, serioși și profesioniști, cu toate acestea nu am uitat niciodată să ne distrăm, să ne facem noi prieteni și să trăim clipa,” a declarat Diana Lungu, președinte Brigada de Voluntari.

Special pentru aniversarea celor cinci ani de activitate, BdV a pregătit o serie de surprize pentru spectatorii prezenți la B`estfest, precum și o echipă de 950 de voluntari pregătiți pentru o săptămână de muncă, distracție, muzică și camping. Mai multe detalii despre organizație puteți afla la standul special amenajat în cadrul Green Village din B`estfest Park în perioada 5-7 iulie.Mai multe informații despre activitățile desfășurate de Brigada de Voluntari sunt disponibile pe siteul oficial, pe pagina de Facebook și pe blogul asociației.

Brigada de Voluntari este o organizaţie non-profit, care oferă suport organizatorilor de evenimente şi organizează propriile evenimente pentru voluntari. Din 2008, Brigada de Voluntari lucrează alături de organizatorii din domeniul divertismentului, cultural, sportiv sau cu impact social.

Organizaţia are la activ participarea la aproximativ 200 de evenimente, atât outdoor, cât și indoor, în țară (București, Cluj Napoca) și în străinătate (Ungaria, Serbia, Bulgaria). Pasionaţi de muzică și interesați de a-și dezvolta abilitățile într-un mediu dinamic, voluntarii au participat de-a lungul celor 5 ani în special la concerte şi festivaluri în aer liber.
Brigada de Voluntari contribuie la îmbunătăţirea productivităţii în cadrul unui eveniment, având cunoștințe practice despre managementul acestuia. Asociaţia vine în sprijinul organizatorilor cu coordonatori specializaţi şi echipe pentru acces, acreditări, puncte de înregistrare, îndrumare, producție, waste management, asistenţi backstage, translatori, etc.